Warning: Creating default object from empty value in /home/barntema/public_html/energijobb.nu/wp-content/themes/energijobb/inc/theme-options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Energibranschen i Sverige - Energijobb - jobb inom energi, kraft och miljö
Energibranschen i Sverige

Energibranschen jobb framtid

Sveriges energibransch påverkas nu av flera stora megatrender såsom globalisering och digitalisering. Framtiden är dock ljus, inte minst för dig som vill jobba inom energibranschen.

Energibranschen och svensk energiteknik är idag en betydelsefull industrisektor i Sverige som skapar jobb för ett stort antal människor. Energisektorn bidrar även starkt till svenska export kamagra oral jelly günstig kaufen. Hela vårt avlånga land är fyllt av människor som jobbar med energi, elkraft och värme. Det finns idag även företag som är aktiva i energibranschen i 261 av Sveriges 290 kommuner.

Energibranschen i Sverige står idag på en stark plattform men det finns stora kompetensbehov, inte minst utifrån en åldrande arbetsstyrka. Men för att lyckas framöver är energibranschen beroende av att personalstyrkan utvecklas, kunskap överförs och innovationer fortsätter att integreras i energisystemet. Klarar vi av detta så kommer det också att skapas jobb inom energi, kraft och miljö, som gynnar de yngre generationerna.

 

Energibranschen i siffror

Här följer en intressant lista över energibranschen och de företag och jobb som finns inom energi:
• Branschen uppvisar en ökning avseende antalet anställda med 14 procent under analysperioden 2007-2014.
• År 2014 omfattade energibranschen 1 064 företag med minst en anställd fördelade på 2 298 arbetsställen.
• Företagen har tillsammans 68 474 anställda i Sverige.
• Branschens sammanlagda nettoomsättning för år 2014 uppgår till 476 miljarder kronor.
• De tio företagen med flest anställda står tillsammans för 33 procent av branschens anställda och de tio största företagen med högst nettoomsättning står för 48 procent av branschens nettoomsättning.
• 14 procent av företagen i energibranschen har utländsk koncernmoder. De står för nära hälften av de anställda i energibranschen (47 procent) och för 57 procent av branschens nettoomsättning.
• 1,1 procent av den totala befolkningen mellan 16-64 år arbetade i branschen år 2014.

Källa:
Energibranschen i Sverige fortsätter växa
Analys av företag i energibranschen 2007-2014 – branschdelar, åldersstrukturer, jämställdhet och kompetens
Maria Engzell, Andreas Lepa & Samuel Strömgren

ENERGIJOBB DIREKT I DIN MAILBOX
Energijobb.nu hjälper dig att hitta ditt nästa jobb inom energi, kraft och miljö