Warning: Creating default object from empty value in /home/barntema/public_html/energijobb.nu/wp-content/themes/energijobb/inc/theme-options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
CV-skola - Energijobb - jobb inom energi, kraft och miljö
CV-skola

 

CV-skola

Det finns ett antal saker att tänka på när man skriver ett CV. Det ska vara tydligt, enkelt och fånga mottagarens uppmärksamhet. Ett CV ska skrivas efter det jobb du söker så att fokus ligger på rätt erfarenheter. Vad ska du då mer tänka på när du skriver ett CV?

  Detta är viktigt att tänka på när man ska skriva ett CV:

   • Rubriker – när du ska välja rubrik så gå efter vilket jobb det är du söker. Om du vill lyfta upp arbetslivserfarenhet så skriver du arbetslivserfarenhet som rubrik.

   

   • Arbetslivserfarenhet – viktigt är att du skriver ditt senast jobb först. T.ex. om du har jobbat 2007 som vikarierande säljare på Lindex och idag 2017 jobbar du som utvecklare på EON. Då skriver du överst 2017-utvecklare på EON och berättar vilka arbetsuppgifter du har utfört.

   

   • Utbildning – här berättar du vilka utbildningar du har gått/går.

   

   • Referens – viktig att du har minst två personer! Vill du absolut inte lämna ut de på förhand, så skriv att referenser lämnas vid begäran.

   

   • Personinformation – det är viktigt att skriva namn, adress, e-post, telefon, ålder och körkort (om du har är det bra att du skriver in körkort annars gör inte det!). Och glöm inte att kontaktuppgifterna ska stå så att de syns klart och tydligt.

   

   • Språk – när du berättar om vilket / vilka språk du kan så ska du bara berätta om de språk du kan prata flytande.

   

   

  Här har ni ett exempel på hur ett CV kan se ut:

  Klicka här om ni vill se fler cv-mallar.

ENERGIJOBB DIREKT I DIN MAILBOX
Energijobb.nu hjälper dig att hitta ditt nästa jobb inom energi, kraft och miljö