Warning: Creating default object from empty value in /home/barntema/public_html/energijobb.nu/wp-content/themes/energijobb/inc/theme-options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Personligt Brev - Energijobb - jobb inom energi, kraft och miljö
Personligt Brev

Personligt brev

 

Funderar du på hur du ska lyckas landa ett visst jobb? Då är det bra att känna till vad som är viktig när man skriver ett personligt brev. Många som ska skicka ut sitt CV och ett personligt brev är livrädda för denna övning som för vissa upplevs som något av de svåraste man kan göra. Vad är då viktigaste att tänka på när man skriver ett personligt brev?
Här kommer vi med några tips på vad man ska tänka på när man skriver ett personligt brev.

 

  1. Tänk på att skriva det personliga brevet efter den specifika tjänsten. Inga massutskick, tack! Viktigt är att du väcker intresse samt svarar på frågan varför du söker den här tjänsten? Varför är du rätt person för tjänsten? Vad hos företaget och dess verksamhet har lockat just dig?
  2. Du bör i det personliga brevet även lyfta upp erfarenheter du har och koppla dessa till annonsens kravspecifikation. Tänk på vad de är ute efter och vilka ord de nämner i annonsen. Nämn gärna samma ord när du berätta om dina erfarenheter eller när du skriver ut exempel från dina tidigare arbeten.
  3. Avsluta ditt personliga brev på ett bra sätt genom att uttrycka din önskan och förväntan att få komma på intervju. När du blir klar med brevet är det en bra ide att lägga det åt sidan en stund och läsa igenom det ytterligare en gång till efter en paus. När man skriver intensivt så blir man lätt hemmablind. Du kan även be en vän hjälpa dig med att rätta stavning och se över så att dina formuleringar är rätt.

 

Mer om att skriva ett personligt brev

Tänk på att sticka ut när du skriver ett personligt brev. Det största misstaget du kan göra är när du börjar ditt personliga brev med: ”Hej! jag heter Johan och är 30 år gammal. Idag bor jag med min sambo…” Ingen blir intresserad att läsa ett sådant personligt brev, då det inte finns något som lockar. Du skriver helt enkelt bara ett tråkig personligt brev.
Tips – ha en tydlig koppling till tjänsten.
Ett bra och ganska enkelt sätt att inleda det personliga brevet är med hjälp av den viktiga kopplingen till tjänsten. På detta sätt visar du att det brev du skickat in inte är ett standardbrev och du får samtidigt möjlighet att förklara varför just du passar så bra för den utannonserade tjänsten.

Du får heller inte glömma att fråga dig själv: Varför söker jag just denna tjänst? Vad är det som gör den så intressant?
Till exempel så kan du börja ditt personliga brev såhär: ”Hej! Ända sedan barnsben har energi varit en viktig och framträdande komponent av mitt liv. Jag är utbildad inom ellära, jag har gått kurser inom energieffektivisering och på min fritid har jag valt att installera solpaneler på mitt sommarhus. Listan kan göras lång och nu hoppas jag…….”

ENERGIJOBB DIREKT I DIN MAILBOX
Energijobb.nu hjälper dig att hitta ditt nästa jobb inom energi, kraft och miljö